Zadaj Pytanie
Za darmo i bez rejestracji!

Czy moje samopoczucie pochodzi od tarczycy

2 Odpowiedźi 38 Wyświetleń 2019-12-01 11:42:36 Forum Ogólne
Witam. Mam 34 lata i od pół roku gorzej się czuje. Tzn są to obniżone okresy po 1-2 tygodnie potem miesiąc spokoju i znowu to samo. Pół roku temu robiłam wszystkie badania i wszystkie były ok z wyjątkiem tarczycy Tsh były dokładnie na dolnej granicy. Teraz po pół roku powtórzyłam badani i zrobiłam dodatkowo FT3 i FT4. Moje wyniki to: Tsh 0,81 (0,38-5,33) FT3 3,48 (2,5-4,3) FT4 0,78 (0,65-1,48) Serce strasznie mi wali, czuję cały czas jakby poddenerwowanie, nie mam siły na nic, wypadają mi włosy, sypia się zęby, kręci mi się w głowie, duszno mi, pocę się. Dodatkowo moja mama pół życia leczy się na tarczyce najpierw na nadczynność potem niedoczynność. Czy moje samopoczucie również może pochodzić od tarczycy?

Ela
4 Dni Temu
Tak, takie skutki może dawać nieprawidłowa praca tarczycy. Ale to się leczy całkiem dobrze. Idź do dobrego lekarza, to na pewno Ci pomoże. Metody domowe to za mało. Do tego doszła prawdopodobnie nerwica.
Marta
1 Dzień Temu
Jeśli chodzi o serce popros o ekg. Ja miałam tylko tachykardia po 10 latach dowiedziałam się że mam arytmie nadkomorowa z niedokrwieniem. Serce nie dawalo mi zyc, nawrt spac. Dostalam leki i jestem prawie jak nowa. Pozdrawiam:smile: 
loading...